Tel: 08 - 715 08 00

Varukorgen är tom

Registrera hjärtstartare – det räddar liv!

Om ett plötsligt hjärtstopp inträffar så är det viktigt att larmcentralen (112) och allmänheten vet var närmaste registrerade hjärtstartare finns. En snabb insats med hjärtstartare är avgörande för överlevnad.

Fördelar med att registrera hjärtstartare

När du registrerar en hjärtstartare som finns placerad i en offentlig miljö, i en föreningsverksamhet eller på en arbetsplats, så bidrar du till möjligheten att kunna rädda fler liv. Allmänhet och larmcentral kan då enklare upplysas om var en skarp hjärtstartare finns och på så sätt ökar chansen att snabbt kunna behandla ett hjärtstopp. Sveriges Hjärtstartarregister gör detta möjligt och samarbetar med 112 och appen SMSlivräddare.   

Så registrerar du din hjärtstartare

Det är enkelt att registrera hjärtstartare på hjartstartarregistret.se. Där finns en egen flik som heter ”Registrera hjärtstartare” och om något är oklart finns där även en mängd olika ”Vanliga frågor och svar” (FAQ) som praktiskt vägleder dig att registrera hjärtstartare. Du kan också ladda ner och skriva ut, eller dela vidare en steg-för-steg instruktion som du hittar här.

Är det ökad risk för stöld av registrerad hjärtstartare?

Risken att en hjärtstartare stjäls är extremt låg i jämförelse med annat lösöre som cyklar och bilar. På publika platser sitter oftast den registrerade hjärtstartaren i ett larmat skåp, vilket även rekommenderas för privata miljöer för att påkalla uppmärksamhet.   Det finns idag inte mycket av en andrahandsmarknad för hjärtstartare med okänt ursprung. Branschrådet för Hjärtstartare i Sverige (bfhs.se) har bl. a fått till ett avtal med Blocket som förhindrar privatpersoner att annonsera ut hjärtstartare.   Hittar du en annons på nätet om försäljning av begagnad hjärtstartare som är misstänkt billig, så är den förmodligen stulen.  Sker en stöld, anmäl det då till både polisen samt till ditt försäkringsbolag. 

Leverantörs registrering av hjärtstartare rekommenderas

När du planerar ditt inköp av hjärtstartare, rekommenderar vi att du väljer en leverantör som har ett eget register för den hjärtstartare du köper. En seriös leverantör har ett eget system för att registrera såväl serienummer som hållbarhet för elektroder och batteri och kan därmed vara till din hjälp för allt som rör din hjärtstartare. Det kan t. ex. vara att påminna dig om när det är dags att byta ut vitala delar som batteri & elektroder, ge handhavandesupport eller bistå med annan viktig information som rör hjärtstartaren. Leverantören ska också kunna vägleda dig i registreringen av hjärtstartare på hjartstartarregistret.se.

TILLBAKA

Hjärtstartare - utvalda modeller. Glöm inte att registrera din hjärtstartare!

Philips HS1 exkl. väska

Lagerstatus-ikon

Skickas omgående

17 625 kr

12 375

kr

Philips HS1 inkl. standardväska

Lagerstatus-ikon

Skickas omgående

18 875 kr

12 813

kr

Philips FRx exkl. väska

Lagerstatus-ikon

Skickas omgående

21 625 kr

14 375

kr

Lifepak CR2 Wi-Fi

Lagerstatus-ikon

Hög efterfrågan - kontakta oss för exakt leveranstid

22 866 kr

16 125

kr

Hjärtstartarspecialisten
Box 2114
132 02 SALTSJÖ-BOO
+46 (0)8 715 08 00
info@hjartstartarspecialisten.se
Org nr:
 556482-6351

Ⓒ Dahl Medical AB / Hjärtstartarspecialisten 2020.
All rights reserved.

» Om cookies
» Sitemap

Nets - Payments made easy