HEM / Hjärtstartare / Allt om hjärtstartare / Hjärtstartare på jobbet

Glad man som står vid en hjärtstartare på jobbet.

Hjärtstartare på jobbet

Hjärtstopp kan ske när som helst och var som helst. Vid ett hjärtstopp är det viktigt att ha en hjärtstartare i närheten för att öka överlevnadschansen. På många arbetsplatser lägger man stora summor pengar på fina kaffemaskiner, kontorsmöbler och elektronik. Samtidigt saknar många arbetsplatser fortfarande en hjärtstartare, trots att priset på hjärtstartaren inte skiljer sig nämnvärt från ovanstående produkter. Att investera i en hjärtstartare till arbetsplatsen är ett stort mervärde för personalen då det faktiskt kan vara avgörande om man överlever ett hjärtstopp eller inte.

Investera i en hjärtstartare på ditt företag

För att du som arbetsgivare ska ge dina anställda en trygg arbetsplats krävs det att det finns viss säkerhetsutrustning, däribland en hjärtstartare. Vid ett hjärtstopp är en strömstöt från en hjärtstartare nödvändigt för att få i gång hjärtat och det är därför viktigt att ha en i närheten oavsett vart man befinner sig. Vid ett misstänkt hjärtstopp behöver den drabbade omedelbar hjälp och ofta tar det lång tid för räddningstjänsten att anlända. Om man kan lägga tusentals kronor på ny kaffemaskin bör man fundera på om det kanske är viktigare att investera i en hjärtstartare. Om någon drabbas av ett plötsligt hjärtstopp på arbetsplatsen kommer en hjärtstartare kännas som en betydligt viktigare investering än en ny kaffemaskin.  

Hjärtstartare för allmänheten och jobbet

Som arbetsgivare kan du också skapa mervärde för människor som vistas på er arbetsplats genom att göra arbetsplatsen till en Hjärtsäker Zon. Hjärtstartarspecialisten/Dahl Medical har som SIS standardutvecklare deltagit i utvecklingskommitté för att utveckla en ny standard för hjärtstartare i allmänheten, s.k Hjärtsäker Zon – SIS 280000. Denna standard innebär att alla på arbetsplatsen vet var hjärtstartaren finns och hur den används, att det finns rutiner för att hantera ett hjärtstopp, att det finns kompetens i hjärt-lungräddning och att behandling med hjärtstartare kan påbörjas inom 180 sekunder. Det krävs även att hjärtstartaren är registrerad i Sveriges Hjärtstartarregister.

Vi tycker att en investering i en hjärtstartare är något som alla arbetsgivare bör överväga eftersom det ger personalen den trygghet de förtjänar på jobbet. Ett liv är ovärderligt.

Hos oss hittar du hjärtstartare från världsledande fabrikat med hög kvalitet. Köp din hjärtstartare här!

TILLBAKA
Prenumerera på nyheter och erbjudanden!

Fyll i din e-postadress nedan och klicka på prenumerera. Du kan när du vill avregistrera dig och du binder dig inte för något.