Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

HEM / HJÄRTSTARTARE

Hjärtstartare i blått med en tecknad person på & bredvid en vit hjärtstartare med handtag & med ett rött hjärta & vit blixt på. Nedanför ligger en vit ipad.

Hjärtstartare med försäkring och 8 års garanti på köpet

Handla din hjärtstartare med prisgaranti hos en specialist - hos oss. Du kan vara trygg vid ett köp då vi enbart erbjuder hjärtstartare av högsta kvalitet och support. Det är därför vi kan ge dig 8 års garanti och en försäkring på köpet.

Vid köp av hjärtstartare hos oss ingår allt detta

 Hjärtstartare 1 års försäkring

Hjärtstartare 8 års garanti

Fraktfritt över 800 kr

Dela upp betalning

Prisgaranti på hjärtstartare

Hjärtstartare utvalda modeller med försäkring på köpet

Philips FRx inkl väska & barnnyckel

33 894

kr


 


Lifepak CR2 Wi-Fi

25 500

kr


 


Philips FRx inkl. väska

31 875

kr


 


Vid köp av hjärtstartare ingår det alltid 1 års försäkring 

Vi har flera färdiga hjärtstartarpaket att välja bland

Jämför alla hjärtstartare för att se vilken som passar er

Kan jag köpa en hjärtstartare privat? 

 • Självklart, vi säljer hjärtstartare till både privatpersoner och företag.

Kan man få bidrag till hjärtstartare? 

 • Tyvärr finns inget bidrag för köp av hjärtstartare idag, även om man kan tycka att det borde vara en självklart för en apparat som räddar liv.

Vad krävs för att ha en hjärtstartare? 

 • En utbildning i HLR och hjärtstartare är att föredra men det finns inga specifika krav för att ha en hjärtstartare.

Var hittar jag en hjärtstartare? 

 • För att hitta närmsta registrerad hjärtstartare kan du gå in på hjärtstartarregistret.se. Det är viktigt att du är medveten om var närmsta hjärtstartare finns oavsett om du är hemma, på jobbet eller på semester.

Vilken hjärtstartare borde jag köpa? 

 • Om du är osäker på vilken hjärtstartare du ska köpa så kan du se på vår jämförelsetabell av vilken som passar dig och dina behov.

Får man ha en hjärtstartare hemma? 

 • Självklart, lika bra som att ha en hjärtstartare på jobbet går det att ha en tillgänglig hemma. Varje år drabbas ca 10 000 av plötsligt hjärtstopp både i och utanför hemmet och att ha en hjärtstartare hemma ökar dina chanser för överlevnad vid ett eventuellt hjärtstopp.

Hjärtstartare, vad ska man tänka på vid köp

 • Är hjärtstartaren CE-märkt, FDA-godkänd (se punkt 13 i förklaringen till jämförelsetabellen) och följer den HLR-rådets riktlinjer?
 • Är hjärtstartarens röstinstruktioner på svenska?
 • Utför hjärtstartaren dagliga självkontroller av funktion och larmar den vid eventuella fel?
 • Upplevs den som enkel och lättförståelig?
 • Har den tydliga steg-för-steg instruktioner?
 • Vilken support och service erbjuds av din leverantör?
 • Har modellen garanti? Hur länge?
 • I vilken miljö ska hjärtstartaren användas – kontor, industri, butik eller kanske sport och fritid?
 • En av de viktigaste parametrarna att tänka på om man ska utrusta en plats med hjärtstartare, är placeringen av den. 
 • Givetvis är det viktigt med regelbunden HLR-utbildning, rutiner för beredskap (larmkedja) samt underhåll och utbildning på din hjärtstartare.

Hjärtstartare - Hjärtsäker zon

Sedan 2015 finns det en svensk standard för vad som definierar en s.k. ”Hjärtsäker Zon”, dvs. en arbetsplats eller en offentlig miljö där människor vistas och hjärtstartare finns tillgängliga. Standarden (SS 280000) definierar generella krav och rekommendationer för användning av hjärtstartare i offentliga och andra miljöer utanför sjukvården. Kontakta oss så ser vi till att ni får standarden gratis

Hjärtstartarspecialisten är en del av Dahl Medical AB som är SIS Standardutvecklare (SS 280000 – Hjärtsäker Zon), samt kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO 9001,13485 och ISO 14001.

Hjärtstartarregistret, hitta en hjärtstartare under din semesterresa 

Hjärtstartregistret är ett nationellt register för de hjärtstartare som finns tillgängliga utanför sjukhus i Sverige. Besök hjärtstartarregistrets sida så är du förberedd inför din semesterresa.

Beställ en hjärtstartare - nedan alla våra hjärtstartare med garanti och försäkring

Lifepak CR2 Wi-Fi med väska

26 375

kr


 


Lifepak CR2 Wi-Fi + två språk + väska

27 250

kr


 


Lifepak CR2 Wi-Fi + två språk

26 375

kr


 


Lifepak CR2 Wi-Fi

25 500

kr


 


Philips HS1 exkl. väska

22 625

kr


 


Philips FRx inkl. väska

31 875

kr


 


Lifepak CR2 USB

20 033

kr


 


Samaritan PAD 350P, inkl. väska

20 250

kr


 


Zoll AED Plus

25 625

kr


 


Powerheart AED G5

21 125

kr


 


Zoll AED 3

33 625

kr


 


Lifepak 1000 inkl. väska

27 979

kr


 


Lifepak 1000 med EKG inkl. väska

31 084

kr


 


Philips HS1 inkl. standardväska

24 063

kr


 


Philips HS1 inkl. slimväska

23 250

kr


 


Philips FRx inkl väska & barnnyckel

33 894

kr


 


Samaritan PAD 360P, inkl. väska

20 250

kr


 


Samaritan PAD 500P, inkl. väska

24 563

kr


 


Schiller FRED Easyport

29 875

kr


 


Hjärtstartarpaket - Se alla paket

Hjärtstartarpaket Lifepak CR2 med väggfäste

26 979

kr


 


Hjärtstartarpaket Philips HS1 med väska och väggfäste

25 228

kr


 


Hjärtstartarpaket Philips FRx med väska och väggfäste

33 040

kr


 


Hjärtstartarpaket Lifepak CR2 med plåtskåp

28 990

kr


 


Hur fungerar en hjärtstartare?

Hjärtstartare kan användas av alla, en klar och lugn röstinstruktion leder användaren genom alla steg vid hjärt-lungräddning och defibrillering. De har också en inbyggd automatisk självtest som löpande kontrollerar hjärtstartarens vitala funktioner för att säkra att den alltid är klar för användning.

Hjärtstartaren analyserar hjärtverksamheten för att bedöma om hjärt- lungräddning (HLR) eller en strömstöt från hjärtstartaren behövs. Analysen görs genom elektroderna som placeras på bröstet. Om hjärtstartaren bedömer att en elstöt behövs ska man följa instruktionerna och ge den drabbade personen detta. Elstöten gör att det elektriska kaos som uppstått i hjärtat stoppas, och hjärtat kan slå normalt igen.

Vad krävs för underhåll & service av hjärtstartare?

Batterier och elektroder i en hjärtstartare är vitala delar som har ett bäst före-datum. Dessa måste oftast kontrolleras manuellt för att vara säker på att hjärtstartaren fungerar när den verkligen behövs (gäller ej Lifepak CR2 WiFi och Zoll AED 3 med tillval WiFi).

De flesta hjärtstartare kontrollerar sin status genom kontinuerliga självtester. Är något fel på den ska hjärtstartaren ge en indikation om detta. Om t. ex. batterierna håller på att ta slut och behöver bytas, brukar en röd lampa blinka och hjärtstartaren ger ifrån sig ljud, ungefär som en brandvarnare. Elektroder håller normalt 2-5 år. Efter sitt bäst-före datum kan klistret på elektroderna ha försämrats, därför behöver man själv hålla koll på att beställa nya elektroder innan de passerar utgångsdatumet. Om man har använt en hjärtstartare i ett skarpt läge ska man byta både batterier och elektroder, något som är enkelt att göra själv. Efter bytet gör hjärtstartaren ett självtest och kontrollerar att allt är okej

Eftersom det är delar som behöver bytas ut med jämna mellanrum, hjälper vi våra kunder med att hålla koll på när det är dags.

Är det ett krav att gå HLR-kurs när man skaffar hjärtstartare?

Både ja och nej. JA om ni vill följa Arbetsmiljöverkets riktlinjer, HLR-rådets riktlinjer och Svensk Standard. NEJ om ni t ex. bara vill köpa en hjärtstartare så får ni göra det. Ni får en produktgenomgång ifall ni köper hjärtstartare av oss men den handlar enbart om hur hjärtstartaren fungerar.

I stort är det bättre att ni skaffar något av de tre viktigaste sakerna kring detta, så kan vi ta det därifrån. Antingen en utbildning, en hjärtstartare eller riktigt bra larmrutiner som ni får i och med våra kurser.

Vilken HLR-kurs ska vi gå?

Den vanligaste hjärt-lungräddningskursen är Vuxen HLR+AED. Det är en grundkurs i hjärt-lungräddning med hjärtstartare. Den näst vanligaste är HLR AED+LABC och den inkluderar även Livsfarligt läge, Andning, Blödning och Chock. Sen finns det mer specialiserade eller fördjupningskurser som t. ex. D-HLR (fördjupning för hjärtstopp och hjärtstartare) samt även Barn HLR. 

Hjärtstartarspecialisten genomför HLR-kurser på er arbetsplats, över hela landet. Alla HLR-instruktörer följer och håller sig regelbundet uppdaterade med Svenska HLR-rådets riktlinjer.

Kontakta oss så berättar vi mer! Eller klicka här för att jämföra hjärtstartare.

Hjärtstartargrossisten har för att underlätta ditt val sammanställt fakta om olika modeller till en lättöverskådlig tabell. Jämför hjärtstartare för att hitta den som passar ditt behov.

Vi är specialister på hjärtstartare och vi hjälper dig att välja

Det kan vara svårt att veta vilken hjärtstartare som passar ditt behov bäst. Vi har sammanställt en lättöverskådlig tabell för att göra valet lite lättare.

Gå till jämförelsetabell

Prenumerera på nyheter och erbjudanden!

Fyll i din e-postadress nedan och klicka på prenumerera. Du kan när du vill avregistrera dig och du binder dig inte för något.

Hjärtstartarspecialisten
Box 2114
132 02 SALTSJÖ-BOO
+46 (0)10 179 38 00
info@hjartstartarspecialisten.se
Org nr:
 
556482-6351

Ⓒ Dahl Medical AB / Hjärtstartarspecialisten 2023.
All rights reserved.

» Om cookies
» Sitemap