HLR-docka på köpet! Under fotbolls-EM får du en HLR docka på köpet när du köper en hjärtstartare

HEM / Hjärtstartare / Försäkring hjärtstartare

Försäkring hjärtstartare - ingår vid köp

Om hjärtstartare placeras så att de är tillgängliga för fler under större del av dygnet, så kan fler liv räddas. Hjärtstartarspecialistens unika försäkring av hjärtstartare utan självrisk gör det möjligt

Allt detta ingår vid ett köp av hjärtstartare hos oss

 Hjärtstartare 1 års försäkring

Hjärtstartare 8 års garanti

Fraktfritt över 800 kr

Dela upp betalning

Prisgaranti på hjärtstartare

HEM / Hjärtstartare / Försäkring hjärtstartare

Hjärtstartare, utvalda modeller där försäkring ingår

Lifepak CR2 Wi-Fi med väska

20 863

kr


 


Philips FRx inkl. väska

18 363

kr


 


Lifepak CR2 Wi-Fi

19 988

kr


 


Philips HS1 inkl. större väska

14 988

kr


 


Hjärtstartarförsäkring - Räddar fler liv

Hjärtstartare är inte tillgängliga där hjärtstoppen inträffar - försäkra din hjärtstartare. 

Majoriteten hjärtstopp på allmän plats sker i bostadsområden, där endast en 1/3 av befintliga hjärtstartare placerats*. De allra flesta utplacerade hjärtstartare finns i låsta miljöer under begränsade öppettider (kontor, offentliga byggnader, handelsplatser, mm).

Nu kan alla företag, föreningar och organisationer i Sverige göra sin nyinköpta hjärtstartare tillgänglig för allmänheten, genom att placera den utomhus eller på en mer tillgänglig plats utan att vara oroliga för att den blir stulen eller vandaliserad.

* Källa: Placement of Automated External Defibrillators and logistics to facilitate early defibrillation in sudden cardiac arrest,  David Fredman, Sjuksköterska och Doktorand Karolinska Institutet, Centrum för hjärtstoppsforskning Södersjukhuset

Hjärtstartarförsäkring kan rädda fler liv

”- En hjärtstartarförsäkring utan självrisk till en låg kostnad har länge varit efterfrågad av föreningsliv och företag” säger Henrik Dahl, VD för Hjärtstartarspecialisten/Dahl Medical. 
”- Som en av Sveriges största distributörer av publika hjärtstartare, är vi en viktig del av Kedjan Som Räddar Liv och har jobbat länge med att ta fram en hjärtstartarförsäkring som gör att fler hjärtstartare blir tillgängliga för allmänheten.” 

Försäkring Hjärtstartare utan självrisk

Hjärtstartarspecialistens hjärtstartarförsäkring har ett starkt grundskydd, är helt utan självrisk och åldersavdrag och kostar endast 275-340 kr/år (se mer i försäkringsinfo nedan). Försäkringen inkluderas utan extra kostnad vid köp av hjärtstartare från Hjärtstartarspecialisten och gäller ett år från köpet.
Försäkringen gäller ett år i taget och kan förlängas upp till 8 år.

Hjärtstartarförsäkringen kan även tecknas av privatpersoner.

Mer om försäkring och villkor

Placering av Hjärtstartare där hjärtstopp inträffar

Bostadsrättsföreningar, Villasamfälligheter, Idrottsföreningar, närbutiker, stormarknader, lokala företag och offentliga byggnader är exempel på några som nu kan se till att fler liv kan räddas. Genom att placera hjärtstartaren i ett larmat värmeskåp utomhus eller i en för allmänheten öppen byggnad, kan överlevnadsgraden för hjärtstopp ökas avsevärt.

Om hjärtstartaren dessutom registreras i Sveriges hjärtstartarregister så görs den även synlig för SOS Alarm, som kan informera livräddare om var närmaste hjärtstartare finns och på så sätt ökar chansen till överlevnad.

Vid ett hjärtstopp är det bråttom!

I Sverige drabbas ca 10 000 årligen av hjärtstopp och endast 5% överlever. Om behandling med hjärtstartare & HLR påbörjas inom 3 minuter är överlevnadsgraden 75%**.

Tiden till behandling är avgörande! För varje minut som går sjunker chansen för överlevnad med 10 %. Ambulans/Räddningstjänst tar i snitt 15 min att anlända till olycksplatsen vid Prio 1-larm.

** Källa: Hjärt-Lungfonden

Dela enkelt upp betalningen från ca 900:- per månad i kassan! (exkl moms).

Hjärtstartarpaket - Färdiga paket med försäkrade hjärtstartare

Hjärtstartarpaket Mindray Beneheart C1A med POLAR värmeskåp (-45 C)

20 488

kr


27 115 kr

Hjärtstartarpaket Mindray Beneheart C1A med Rotaid inomhusskåp

19 488

kr


24 565 kr

Hjärtstartarpaket Mindray Beneheart C1A med plåtskåp

15 863

kr


23 365 kr

Hjärtstartarpaket Mindray Beneheart C1A med väggfäste

14 613

kr


21 354 kr

Hjärtstartarförsäkring 1 år inkluderad

Hjärtstartarspecialistens Hjärtstartarförsäkring är en produktspecifik försäkring som tecknas i samband med köp av hjärtstartare från Hjärtstartarspecialisten/Dahl Medical AB.  

Försäkringen gäller utan självrisk samt åldersavdrag och skyddar vid plötsliga skador, stöld, vandalism och förlust. Försäkringen ger dig även upp till ett par kostnadsfria elektroder vid skarp användning av hjärtstartaren. Det kvitto/faktura som du får vid köpet av hjärtstartaren är tillika ditt försäkringsbevis.

Försäkringen gäller ett år i taget (värde 275-340 kr**), första året utan extra kostnad, förnyas årligen och kan förlängas upp till 8 år.

Hjärtstartarförsäkringen gäller även för privatpersoner. 

** För momspliktiga företag, organisationer, föreningar, myndigheter och regioner är premien 275:-/år och hjärtstartare. 

** Till organisationer som inte är momspliktiga som t ex vissa BRF:er, föreningar, organisationer är årspremien 340:-/år och hjärtstartare. Detta beroende på momsregler kring försäkringsbolag och eventuell skadereglering.

KÖP DIN HJÄRTSTARTARE NU!

Grundskydd

  • Skada som innebär bristande funktion och som uppstått genom en plötslig, oförutsedd och utifrån kommande händelse. 
  • Skada som innebär bristande funktion och som uppstått genom ett plötsligt, oförutsett inre haveri som inte kan ersättas enligt produktgaranti eller faller under säljarens felansvar. Vid stöld, vandalism och förlust.

Vad ingår inte I försäkringen?

  • Skador på hjärtstartare som används professionellt eller på liknande sätt.  
  • Skada som består i eller är en följd av slitage, förbrukning, onormalt brukande, handhavandefel, felaktig installation, åldersförändring, färg- eller formförändring, beläggning eller försummat underhåll, eller annan skada som inte påverkar funktionen hos produkten t.ex. repor i höljet som klassas som så kallade skönhetsfel.  
  • Skador som orsakats av den försäkrade produkten, så kallade följdskador.  
  • Kostnad för underhåll, justering, modifiering eller service samt skada som har samband med sådan åtgärd.

Begränsningar

  • Försäkringen gäller inte om hjärtstartaren placeras på en tåg-eller tunnelbanestation eller busstation/bussterminal. 
  • Om du vid skadereglering, genom uppsåt eller grov vårdslöshet, underlåtit att nämna eller dolt något av betydelse för rätten till ersättning kan skälig nedsättning göras med hänsyn till omständigheterna.

Fullständiga villkorsbilagor till Hjärtstartarspecialistens försäkring finner du på respektive produktsida för våra hjärtstartare.

Se alla Hjärtstartare

Prenumerera på nyheter och erbjudanden!

Fyll i din e-postadress nedan och klicka på prenumerera. Du kan när du vill avregistrera dig och du binder dig inte för något.