HEM / Värt att veta / SIS - Svensk standard

HEM / Värt att veta / SIS - Svensk standard

Hjärtstartarspecialisten Dahl Medical är SIS Standardutvecklare

Det innebär att vi har varit med i utvecklingskommittén för att ta fram den unika svenska standarden för Hjärtstartare i offentlig miljö - Hjärtsäker Zon

Vad är Hjärtsäker Zon?

Hjärtsäker Zon är en svensk standard skapad för företag och organisationer att uppnå en god beredskap för plötsligt hjärtstopp genom att ge rekommendationer för utbildning, placering, information och underhåll av hjärtstartaren.

Hjärt-Lungfondens projekt Hjärtsäkra Sverige resulterade bland annat i en ny svensk standard, så kallad Hjärtsäker Zon. Hjärtstartarspecialisten – Dahl Medical var samarbetspartner och certifierad utbildare i projektet Hjärtsäkra Sverige som startade i januari 2013 av Hjärt-Lungfonden. Projektet avslutades under 2015 och därefter deltog Hjärtstartarspecialisten – Dahl Medical tillsammans med Svenska HLR-rådet, Hjärt-Lungfonden, Svenska livräddningssällskapet samt tillverkare och utbildningsföretag i arbetet med den nya standarden SIS 280000 Hjärtsäker Zon.

Läs mer om Hjärtsäker Zon här.

Vi hjälper dig!

Vi är experter på hjärtstartare & Hjärt-Lungräddning (HLR).
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!


Inget bindande - Svar inom 24 timmar.

Default content

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Etiam vel ligula non arcu lobortis venenatis. Donec sollicitudin ante quis magna adipiscing venenatis. Maecenas id ante dignissim, fringilla nisi sagittis, facilisis magna. Phasellus faucibus orci eu ligula accumsan, a ornare lorem convallis.

Vad är en standard? 

En standard är en gemensam lösning på ett återkommande problem. Syftet med standarder är att skapa enhetliga och transparenta rutiner som vi kan enas kring. Det ligger ju i allas intresse att höja kvaliteten, undvika missförstånd och slippa uppfinna hjulet på nytt varje gång.

Läs mer om standarden här.

Hjärtstartarspecialisten har för att underlätta ditt val sammanställt fakta om olika modeller till en lättöverskådlig tabell. Jämför hjärtstartare för att hitta den som passar ditt behov.

Vi är specialister på hjärtstartare och vi hjälper dig att välja

Det kan vara svårt att veta vilken hjärtstartare som passar ditt behov bäst. Vi har sammanställt en lättöverskådlig tabell för att göra valet lite lättare.

Gå till jämförelsetabell

Prenumerera på nyheter och erbjudanden!

Fyll i din e-postadress nedan och klicka på prenumerera. Du kan när du vill avregistrera dig och du binder dig inte för något.