HLR-docka på köpet! Under fotbolls-EM får du en HLR docka på köpet när du köper en hjärtstartare

HEM / HLR utbildning

HEM / HLR utbildning

Hjärtkompressioner med två fingrar på en dockbebis i en vit-rosa sparkdräkt som utförs av en brunhårig kvinna i en vit stickad tröja.

HLR utbildning till företag & organisationer i hela Sverige

Vi är specialiserade på att utbilda deltagare i hjärt-lungräddning (HLR) över hela landet och alla våra instruktörer är registrerade i Svenska Rådet för HLR. Att ha kunskap om HLR är avgörande för att kunna rädda liv i nödsituationer. Vi är dedikerade till att sprida kunskap och hjälpa företag samt organisationer att förbereda sig för potentiella hjärtstopp och andra akuta händelser. Genom att gå en HLR-utbildning hos oss kan dina anställda eller medlemmar lära sig de senaste räddningsteknikerna och bli självsäkra i att agera snabbt och korrekt vid en nödsituation.

HLR-dockor för din HLR utbildning att beställa online

Varför behöver ni en HLR utbildning?

En HLR-utbildning är av yttersta vikt på en arbetsplats för att säkerställa beredskap och rutiner som är anpassade till den specifika verksamhetens art och risker. Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter är det obligatoriskt att ha en sådan beredskap för att kunna hantera nödsituationer effektivt och säkert. Genom att utbilda fler medarbetare i hjärt-lungräddning (HLR) ökar tryggheten på arbetsplatsen och möjligheten att rädda liv om en olycka inträffar.

HLR-utbildningar bör genomföras regelbundet och helst årligen på alla arbetsplatser. Genom att erbjuda regelbunden träning och uppdatering av HLR-kunskaper kan man säkerställa att personalen är väl förberedd och kan agera snabbt samt korrekt vid en nödsituation.

Repetition och övning regelbundet

Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter och även svensk skolas läroplan, bör praktisk repetition och övning göras regelbundet. Få vet hur de reagerar i en nödsituation – de allra flesta går in i ett chocktillstånd (”fryser”). Regelbunden och återkommande repetitionsutbildning borgar för ett mer reflexmässigt och korrekt agerande, för att hjälpa någon som drabbats av ett hjärtstopp .

För dig som är arbetsgivare/ansvarig

Vill du som arbetsgivare ha en trygg arbetsplats genom att följa Arbetsmiljöverkets riktlinjer, bör tillräckligt många anställda ges möjligheten att gå regelbunden HLR utbildning. För hjärtstartare finns inga krav på HLR utbildning, men det är en självklarhet för många att se till att se till att flertalet vet hur den ska användas i ett skarpt läge.

I stort är det bättre att ni skaffar något av de tre viktigaste sakerna kring detta, så kan vi ta det därifrån; Antingen en utbildning, en hjärtstartare eller riktigt bra larmrutiner som ni får i och med våra utbildningar.

Att tänka på som arbetsgivare:
- Att alla går en HLR utbildning regelbundet
- Ha snabb access till hjärtstartaren
- Att det finns rutiner för underhåll och larmkedja

Träffa en HLR-instruktör för kostnadsfri rådgivning!

Våra instruktörer besöker och ger dig information så du kan välja rätt & anpassat för din verksamhet.

Vi har HLR-instruktörer över hela landet som kan besöka er arbetsplats eller förening och ge er allmänna råd om hjärtstartare, HLR utbildning och riskområden. Söker du mer information eller en offert? Meddela oss så kontaktar vi dig så fort vi kan!

”icon” Alla våra instruktörer är utbildade och registrerade i Svenska rådet för HLR, vars riktlinjer vi följer. 

”icon” Kunskap är trygghet - och träning ger färdighet! 

”icon” HLR - lär dig rädda liv.

Vill du veta mer om hjärtstartare - börja här!

Kontakta en HLR-instruktör på din ort:


Kontakta oss för bokning av HLR utbildning

Vi svarar på frågor och hjälper dig välja den utbildning som passar dig bäst. Vi har HLR instruktörer över hela landet och utbildningarna sker på plats hos er.

Hjärtstartarspecialisten har för att underlätta ditt val sammanställt fakta om olika modeller till en lättöverskådlig tabell. Jämför hjärtstartare för att hitta den som passar ditt behov.
Vi är specialister på hjärtstartare och vi hjälper dig att välja

Det kan vara svårt att veta vilken hjärtstartare som passar ditt behov bäst. Vi har sammanställt en lättöverskådlig tabell för att göra valet lite lättare.

Gå till jämförelsetabell
Prenumerera på nyheter och erbjudanden!

Fyll i din e-postadress nedan och klicka på prenumerera. Du kan när du vill avregistrera dig och du binder dig inte för något.