HLR-docka på köpet! Under fotbolls-EM får du en HLR docka på köpet när du köper en hjärtstartare

HEM / Värt att veta / Hjärtstartarregistret

HEM / Värt att veta / Hjärtstartarregistret

Hjärtstartregistret publicerar info om registrerade hjärtstartare

Hjärtstartarregistret är ett nationellt register för de hjärtstartare som finns tillgängliga utanför sjukhus i Sverige och ägs av Svenska rådet för HLR

Varje innehavare registrerar själv, helt kostnadsfritt, sin hjärtstartare via www.hjartstartarregistret.se

Hjärtstartarregistret visar var de finns, vi ger dig möjligheten att köpa hjärtstartare till superpris!

Philips HS1 inkl. större väska

14 988

kr


 


Philips FRx inkl. väska

18 363

kr


 


Philips FRx inkl väska & barnnyckel

18 988

kr


 


Lifepak CR2 Wi-Fi

19 988

kr


 


Om hjärtstartarregistret

Via www.hjartstartarregistret.se och apparna SMSlivräddare & Rädda Hjärtat kan allmänheten nu få bättre information om var hjärtstartare finns placerade.

Sveriges Hjärtstartarregister vilar på en ideell grund och bidrar med sin data till den svenska hjärtstoppsforskningen samt till landets larmcentraler. Registret lämnar aldrig ut eller använder lagrade kontaktuppgifter för kommersiella syften.

Registret har ett samarbete med SOS Alarm. Detta gör att larmoperatören kan se de registrerade hjärtstartarnas placeringar på kartan och upplysa inringaren om var närmaste hjärtstartare finns för snabb livräddande insats i väntan på ambulans. Detta arbete startade aktivt i Stockholms län i maj 2013 och har från och med januari 2016 utökats till hela landet.

Registreringen är gratis, helt frivillig och innebär inga krav. Däremot kan registreringen bidra till att rädda liv! Som innehavare av en hjärtstartare åtar du dig som privatperson inget medicinskt eller juridiskt ansvar. Det är dock väldigt viktigt att du ser till att utrustningen fungerar och att den går att använda. Följ därför de instruktioner för egenkontroll som du fått via din återförsäljare eller som finns i bruksanvisningen till din hjärtstartare. Det är viktigt att batterier och elektroder inte har blivit för gamla. Vid frågor kontakta din återförsäljare.

Att tänka på:

  • Kontrollera regelbundet att din hjärtstartare är i brukbart skick, titta i bruksanvisningen eller fråga din återförsäljare. 
  • Kontrollera bäst före datum på elektroder och batterier och beställ nya, annars kanske de inte fungerar när det väl behövs. 
  • Hur länge sedan är det ni övade Hjärt-lungräddning? Kunskap är en färskvara! 
  • Informera kunder och besökare om er hjärtstartare. 
  • Här kan ni hitta den grafiska profilen för rekommenderad skyltning hjartstartarregistret.se/#faktasida/5
  • Märk upp er hjärtstartare med kontaktuppgifter så att den kan återföras till er efter ett användande.

Vi hjälper dig!

Vi är experter på hjärtstartare & Hjärt-Lungräddning (HLR).
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!


Inget bindande - Svar inom 24 timmar.

Viktigt att veta var hjärtstartarna finns

Syftet med Hjärtstartarregistret är att samla informationen om landets publika hjärtstartare och dess tillgänglighet på ett ställe. Därefter göra deras geografiska placering tillgänglig för allmänheten. Denna kunskap kan visa sig livsavgörande om ett plötsligt hjärtstopp inträffat. Ju snabbare en hjärtstartare kommer till den nödställde desto större är chanserna att den räddas till livet. Likaså verkar registret för att öka användningen av de publika hjärtstartarna.

Registret förmedlar och medverkar i spridningen av de riktlinjer kring hjärtstartare som finns framtagna i Sverige. Likaså verkar registret för ett gott samarbete med alla de olika leverantörer av godkända hjärtstartare som finns i Sverige idag. Registret strävar efter att verka som en neutral part i arbetet med att öka överlevnaden vid plötsligt hjärtstopp genom att göra hjärtstartare tillgängliga och framförallt synliga i samhället.

 Appen SMSlivräddare

SMSlivräddare är ett system för att larma frivilliga livräddare till ett misstänkt hjärtstopp via en app. Appen använder sig av GPS teknik för att positionera de frivilliga och detta gör att det går snabbare och mer exakt. Data från Sveriges Hjärtstartarregister integreras också i appen så att frivilliga kan hitta närmaste hjärtstartare. 

Systemet SMSlivräddare används idag i Stockholms län, Västra Götalandsregionen, Region Sörmland, Västmanland, Blekinge och Östergötland. För att delta som SMSlivräddare ska du vara 18 år och ha genomgått en kurs i hjärt-lungräddning. Hjärtstartarspecialisten har instruktörer över hela landet – läs mer här!

Appen SMSlivräddare kan laddas ner från App Store och Google Play.

Hjärtstartarspecialisten har för att underlätta ditt val sammanställt fakta om olika modeller till en lättöverskådlig tabell. Jämför hjärtstartare för att hitta den som passar ditt behov.

Vi är specialister på hjärtstartare och vi hjälper dig att välja

Det kan vara svårt att veta vilken hjärtstartare som passar ditt behov bäst. Vi har sammanställt en lättöverskådlig tabell för att göra valet lite lättare.

Gå till jämförelsetabell

Prenumerera på nyheter och erbjudanden!

Fyll i din e-postadress nedan och klicka på prenumerera. Du kan när du vill avregistrera dig och du binder dig inte för något.