HEM / Hjärtstartare / Allt om hjärtstartare / World Restart a Heart Day

2 händer över ett hjärta med en världskarta som symboliserar World Restart A Heart Day.

World Restart a Heart Day

Officiella Hjärtstartardagen 16 oktober - en livsviktig dag att fira och uppmärksamma! Dagen instiftades för att öka medvetenheten om hjärtstopp till allmänheten samt informera om vad som krävs för att rädda fler liv.

Tillsammans kan vi rädda fler liv  

Idag vill vi uppmärksamma hur viktigt det är med tillgängliga hjärtstartare och kunskap om HLR. Flera studier visar att tidig Hjärt-lungräddning ökar överlevnadschansen 2-3 gånger jämfört med om ingen HLR utförts före räddningstjänsten anlänt. I Sverige drabbas cirka 6000 personer per år av plötsligt hjärtstopp utanför ett sjukhus och majoriteten av dessa överlever inte idag. Genom att fler känner till Kedjan som räddar liv och vågar ingripa kan vi rädda många fler, varje år.

Ny målsättning för överlevnad vid plötsligt hjärtstopp 

Årsrapporten från Svenska Hjärt-Lungräddningsregistret 2021, visar att överlevnaden i Sverige utanför sjukhus efter 30 dagar bara är 10,8%. Det betyder att 601 stycken liv räddades år 2021. Svenska HLR-rådet har därför satt upp ett mål om att år 2025 ska 1000 liv räddas utanför sjukhus. De har tagit fram en folder om hur vi tillsammans ska kunna öka överlevnaden vid plötsligt hjärtstopp. 

Med utbildning, kunskap och mod kan vi tillsammans rädda liv! 

Köp en hjärtstartare till kampanjpris nu!

TILLBAKA
Prenumerera på nyheter och erbjudanden!

Fyll i din e-postadress nedan och klicka på prenumerera. Du kan när du vill avregistrera dig och du binder dig inte för något.