HEM / Hjärtstartare / Allt om hjärtstartare / Alla hjärtans dag - ta hand om ditt hjärta

HEM / Hjärtstartare / Allt om hjärtstartare / Alla hjärtans dag - ta hand om ditt hjärta

En glad äldre man och kvinna håller om varandra ute i naturen.

Alla hjärtans dag – ta hand om ditt hjärta

Alla hjärtans dag handlar om att visa kärlek för de man älskar men också för ditt eget hjärta. Vi på Hjärtstartarspecialisten vill uppmärksamma vikten av att ta hand om ditt hjärta och investera i en hjärtstartare så att du kan spendera fler alla hjärtans dag med dem du älskar. Vi vill ge några tips på hur du kan investera i din hjärthälsa och förebygga hjärt-kärlsjukdomar.

Stärk ditt hjärta med träning

Något av det allra viktigaste du kan göra är att kontinuerligt vara fysik aktiv och träna konditionsträning. Detta för att det bidrar till att stärka hjärtmuskeln, vilket innebär att hjärtat tränas upp till att orka pumpa en större mängd syrerikt blod per sammandrag och behöver därmed inte slå lika många slag. Din vilopuls går ned och syreupptagningsförmågan förbättras.

Att träna kondition gör att det bildas fler små blodkärl i kroppens muskler som i sin tur gör det lättare för muskeln att ta upp syre och näring och kan jobba längre utan att tröttas ut. Träningen behöver inte vara komplicerad eller särskilt jobbig, det viktigaste är att man gör någonting som höjer pulsen. Det kan exempelvis vara en promenad, joggingrunda eller cykeltur. Träningen hjälper också till att hitta ett allmänt välbefinnande och minskar stress. Börja med något enkelt och öka successivt intensiteten i träningen för att utmana dig själv och ytterligare förbättra din kondition.

Håll ditt hjärta friskt

Fler grundläggande saker som förebygger hjärt-kärlsjukdomar är att man sover ordentligt, äter en nyttig och varierad kost, dricker måttligt med alkohol och hanterar stress. Att sluta röka är också en av de viktigaste åtgärderna du kan göra för att minska risken för hjärt-kärlsjukdomar. En av de vanligaste orsakerna till hjärtstopp är att den drabbade har en underliggande hjärtsjukdom, detta gör det ännu viktigare att försöka undvika dessa hjärtsjukdomar genom att ta hand om ditt hjärta. Däremot kommer hjärtstopp tyvärr alltid att ske, och om olyckan är framme är snabb tillgång till en hjärtstartare livsavgörande. En person som får hjärtstopp och inte får omedelbar behandling med en hjärtstartare har ca 10% chans att överleva. Den siffran stiger hela vägen till 70% med direkt tillgång till hjärtstartare. Investera i en hjärtstartare och rädda livet på dig eller någon som du älskar.

Gör dig själv och dina anhöriga en tjänst och visa ditt hjärta den kärlek det förtjänar genom hälsosamma vanor och en billig livförsäkring i form av en hjärtstartare.

Köp din hjärtstartare redan idag!

TILLBAKA
Prenumerera på nyheter och erbjudanden!

Fyll i din e-postadress nedan och klicka på prenumerera. Du kan när du vill avregistrera dig och du binder dig inte för något.