HLR-docka på köpet! Under fotbolls-EM får du en HLR docka på köpet när du köper en hjärtstartare

Defibrillator av märket Philips som sitter i ett skåp på en vägg inomhus.

Köpa defibrillator

En defibrillator är en EKG-apparat som kan ge en strömstöt för att omstarta hjärtat vid ett plötsligt hjärtstopp. En strömstöt från en defibrillator vid ett hjärtstopp kan vara avgörande för att kunna rädda livet på den drabbade personen.

Köpa defibrillator – en investering för ditt liv

En defibrillator är en livförsäkring. Det är en maskin som kan återuppliva en människa som drabbats av ett plötsligt hjärtstopp. Väldigt få investeringar för 10-20 tusen kan kännas så värdefulla som en defibrillator, när det väl sker ett hjärtstopp och man lyckas rädda ett liv. Att ha en fin TV, en bra kaffemaskin eller en häftig bil har i dessa stunder ingen som helst betydelse, men ändå bortprioriterar många människor att köpa en defibrillator eller andra saker som inte ger en direkt effekt eller tillfredsställelse.

Livsnödvändigt att köpa en defibrillator

Defibrillatorer är viktiga på alla platser. Du bör alltid ha en defibrillator i din närhet eftersom man aldrig vet när du eller någon i din omgivning kan drabbas av ett hjärtstopp. För att maximera chansen för överlevnad vid hjärtstopp krävs det att den drabbade får behandling med defibrillator inom 5 minuter, och idag tar det alldeles för lång tid för räddningspersonal att anlända. Det tar i snitt 12 minuter för ambulanspersonal att komma fram vid ett hjärtstoppslarm, vilket i de allra flesta fall är för lång tid för att rädda någon som fått hjärtstopp. Med anledning av detta bör du köpa en defibrillator.

Placera din defibrillator på offentlig plats

Defibrillatorer ska i så stor utsträckning som möjligt placeras så att de är tillgängliga för allmänheten dygnet runt. Många väljer att inte göra det eftersom de är rädda att den ska bli stulen, men faktum är att det är väldigt ovanligt att defibrillatorer stjäls. Många aktörer, bland annat Branschrådet för Hjärtstartare i Sverige (BFHS), jobbar hårt för att försvåra andrahandsförsäljning av defibrillatorer. Lär dig mer om hur en defibrillator kan rädda liv.

TILLBAKA
Prenumerera på nyheter och erbjudanden!

Fyll i din e-postadress nedan och klicka på prenumerera. Du kan när du vill avregistrera dig och du binder dig inte för något.