HEM / Hjärtstartare / Allt om hjärtstartare / Utrustning till Hjärtstartare

HEM / Hjärtstartare / Allt om hjärtstartare / Utrustning till Hjärtstartare

Utrustning till Hjärtstartare

Det är viktigt att ha en hjärtstartare i din närhet för att öka överlevnadschanserna vid ett hjärtstopp. Det finns även viss utrustning man bör ha till hjärtstartaren, som kan vara väsentliga för att optimera användandet av hjärtstartaren.

Rätt utrustning till din hjärtstartare vid olika miljöer

Ett viktigt tillbehör till din hjärtstartare är någon typ av upphängningsanordning, exempelvis ett väggfäste eller skåp. Med rätt utrustning till hjärtstartaren kan du förvara den både inne och ute. Ska den vara placerad inomhus väljer du ett väggfäste eller ett larmat skåp för inomhusbruk. Det larmade inomhusskåpet lämpar sig väldigt bra i offentliga/halvoffentliga miljöer. Ska hjärtstartaren vara placerad utomhus året om så behöver du ett värmeskåp till hjärtstartaren, då ingen hjärtstartare vill förvaras i kalla miljöer under längre tid.

Grundläggande kit perfekt som utrustning till din hjärtstartare

Ett first responder kit är ett kit med de mest grundläggande tillbehören som kan tänkas användas vid ett hjärtstopp. I detta kit finns det bland annat en sax som kan användas till att snabbt klippa upp kläderna på en person som drabbats av hjärtstopp. På så sätt skyndar man på processen och kan snabbare fästa elektroderna. Det finns även en rakhyvel, som kan vara helt avgörande vid vissa tillfällen. Om den drabbade har mycket hår på bröstet är det viktigt att personen rakas där elektroderna ska placeras. Ifall personen inte rakas innan elektroderna placeras är risken stor att elektroderna inte får kontakt, och i den situationen går det inte att ta bort elektroderna för att raka bröstet och sedan applicera dem igen. Detta misstag skulle lämna dig utan möjlighet att ge en strömstöt till den drabbade. Utöver detta innehåller också vårt first responder kit en pocketmask, skyddshandskar i vinyl samt en desinfektionsservett.  

Hitta vägen till hjärtstartaren

För att människor ska hitta närmsta hjärtstartare så snabbt som möjligt är det viktigt att hjärtstartaren är uppskyltad. En dekal är bra att sätta vid entrén av en byggnad för att markera att lokalen är utrustad med hjärtstartare för snabb lokalisering. Väl inne i byggnaden bör man tydligt märka upp vägen till hjärtstartaren genom olika skyltar med exempelvis pilar. I direkt anslutning till hjärtstartaren bör du även sätta upp en skylt som är synlig från alla håll så att man ser att det är där den är placerad.

Utforska vårt breda sortiment och hitta passande utrustning för din hjärtstartare

TILLBAKA
Prenumerera på nyheter och erbjudanden!

Fyll i din e-postadress nedan och klicka på prenumerera. Du kan när du vill avregistrera dig och du binder dig inte för något.