HEM / Hjärtstartare / Allt om hjärtstartare / Hjärtstartare för privatpersoner

Privatperson håller i en hjärtstartare i ett bostadsområde.

Hjärtstartare för privatpersoner

Se hjärtstartaren som en investering till hela familjen. Att ha en hjärtstartare i sin bostad är en bra livförsäkring då de flesta hjärtstoppen sker utanför arbetstid. Att ha hjärtstartaren nära tillhands om hjärtstoppet inträffar ökar chansen för överlevnad avsevärt. För varje minut som går minskar chansen för överlevnad, så att ha en hjärtstartare nära är viktigt.

Läs mer om att ha en hjärtstartare hemma

Kan man ha en hjärtstartare som privatperson?

Detta är en väldigt vanlig förekommande fråga och svaret på den fråga är – Självklart kan man ha en hjärtstartare som privatperson. Det är dock inte så vanligt i dag att ha en hjärtstartare i sitt hushåll då många tror att det kräver utbildning och att man tycker att priset är högt, men i dag kan man hitta en bra hjärtstartare till ett rimligt pris. Vi vill poängtera vikten av att alltid veta vart din närmsta hjärtstartare finns. Om en person drabbas av ett hjärtstopp och man påbörjar HLR (hjärt-och lungräddning) inom en minut så är det större chans för den drabbade att överleva och att snabbt få på hjärtstartaren ökar chansen för överlevnad ytterligare.

För att ha hjärtstartaren som privatperson krävs det ingen utbildning

Det finns ingen lag eller krav på att du måste ha gått en utbildning för att få ha en hjärtstartare i sin bostad, när man sätter i gång hjärtstartaren får du tydliga instruktioner på hur den ska användas. Däremot är en stark rekommendation att gå en utbildning i HLR för att göra dig väl medveten om hur du ska hantera ett eventuellt hjärtstopp om de skulle uppstå.

Vi på Hjärtstartarspecialisten har utbildningar i HLR – beställ din utbildning hos oss!

TILLBAKA
Prenumerera på nyheter och erbjudanden!

Fyll i din e-postadress nedan och klicka på prenumerera. Du kan när du vill avregistrera dig och du binder dig inte för något.