08 - 715 08 00

Varukorgen är tom

HLR-kurs till företag & organisationer i hela Sverige

Vi utbildar i hjärt-lungräddning (HLR) över hela landet och alla våra instruktörer är registrerade i Svenska Rådet för HLR.

HEM / HLR KURS

Varför behöver ni en HLR-kurs?

På en arbetsplats ska det finnas beredskap och rutiner för den aktuella verksamhetens art och risker, enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter. När fler på jobbet kan hjärt-lungräddning (HLR), ökar tryggheten och möjligheten att rädda livet på någon. HLR-kurser skall genomföras regelbundet – helst årligen – på alla arbetsplatser. Det är verksamhetsansvarigs uppgift att se till att det finns relevant utbildning.

Repetition och övning regelbundet

Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter och även svensk skolas läroplan, bör praktisk repetition och övning göras regelbundet. Få vet hur de reagerar i en nödsituation – de allra flesta går in i ett chocktillstånd (”fryser”). Regelbunden och återkommande repetitionsutbildning borgar för ett mer reflexmässigt och korrekt agerande, för att hjälpa någon som drabbats av ett hjärtstopp .

För dig som är arbetsgivare/ansvarig

Vill man som arbetsgivare ha en trygg arbetsplats genom att följa Arbetsmiljöverkets riktlinjer, bör tillräckligt många anställda ges möjligheten att gå regelbunden HLR-utbildning. För hjärtstartare finns inga krav på HLR-kurs, men det är en självklarhet för många att se till att se till att flertalet vet hur den ska användas i ett skarpt läge.

I stort är det bättre att ni skaffar något av de tre viktigaste sakerna kring detta, så kan vi ta det därifrån; Antingen en utbildning, en hjärtstartare eller riktigt bra larmrutiner som ni får i och med våra kurser.

Att tänka på som arbetsgivare Att alla går hlr-kurs regelbundet Ha snabb access till hjärtstartaren samt Att det finns rutiner för underhåll och larmkedja.

Se våra olika kurser i hjärt-lungräddning här!

HLR-dockor att beställa online

Kontakta oss för bokning av HLR-kurs

Vi svarar på frågor och hjälper dig välja den kurs som passar dig bäst. Vi har HLR instruktörer över hela landet och utbildningarna sker på plats hos er.

Vi är specialister på hjärtstartare och vi hjälper dig att välja

Det kan vara svårt att veta vilken hjärtstartare som passar ditt behov bäst. Vi har sammanställt en lättöverskådlig tabell för att göra valet lite lättare.

Gå till jämförelsetabell

Nets - Payments made easy