HLR-docka på köpet! Under fotbolls-EM får du en HLR docka på köpet när du köper en hjärtstartare

HEM / Hjärtstartare / Allt om hjärtstartare / Hjärtstartare under semestern

HEM / Hjärtstartare / Allt om hjärtstartare / Hjärtstartare under semestern

Hjärtstartare som visas tillsammans med ett äldre par på semester.

Hjärtstartare under semestern

Badsäsongen är äntligen här, men tyvärr också drunkningssäsongen. Förra året drunknade hela 97 personer enligt statistik från Svenska Livräddningssällskapet. För att minska antalet drunkningsolyckor under sommaren så behövs det fler hjärtstartare på våra badplatser. Många semestermål runt om i Sverige saknar hjärtstartare och vid ett hjärtstopp är tiden livsavgörande.

Vet du om var närmsta hjärtstartare finns när du åker på semester?

Sommarvärmen var efterlängtad i år och det nalkas äntligen semestertider. På sommaren lämnar de flesta sina hem och åker i väg till olika badplatser, campingar eller kanske till sommarstugan ovetandes om var närmsta hjärtstartare finns. En ambulans för ett prio 1-larm tar i genomsnitt 15 minuter att anlända och är du i sommarstugan på glesbygden tar det desto längre tid och då kan en hjärtstartare i hemmet öka dina chanser till överlevnad markant.

Vid ett hjärtstopp kan en hjärtstartare rädda ditt liv, om en hjärtstartare tillsammans med hjärt-lungräddning (HLR) används inom loppet av tre minuter går dina chanser från 5% till 75% för överlevnad. På hjartstartarregistret.se kan du enkelt se var den närmsta registrerade hjärtstartaren finns, är det en bit från sommarstugan eller campingen du bor på? Då är vår rekommendation att du köper eller hyr en egen hjärtstartare, läs mer om våra hjärtstartare här.

Hjärtstartare längs vägen på din resa

Men även fast mer än hälften av alla plötsliga hjärtstopp inträffar på fritiden så har de flesta badplatser inte en hjärtstartare på plats. 

Men kan man förvara en hjärtstartare utomhus? Ja det kan man, under sommarhalvåret kan man förvara hjärtstartaren i ett vattentätt och larmat skåp som är högt IP-klassat för skydd mot vatten, smuts och damm. Vi vill att barn och ungdomar ska känna sig trygga och med fler hjärtstartare på våra badplatser är chansen att rädda liv avsevärt större.

På hjärtstartarregistret.se kan du se var din närmsta hjärtstartare finns
Beställ din nya hjärtstartare till semestern redan idag
TILLBAKA
Prenumerera på nyheter och erbjudanden!

Fyll i din e-postadress nedan och klicka på prenumerera. Du kan när du vill avregistrera dig och du binder dig inte för något.