HLR-docka på köpet! Under fotbolls-EM får du en HLR docka på köpet när du köper en hjärtstartare

HEM / Värt att veta / Billig eller bra

HEM / Värt att veta / Billig eller bra

Billig hjärtstartare eller bra?
Vi har svaret.

Svaret på den vanliga frågan om vi har någon billig hjärtstartare är relativt.
Den dyraste hjärtstartaren man kan köpa är en som visar sig inte klara jobbet

Priser hjärtstartare

En billig hjärtstartare kan vara en bra hjärtstartare! De vanligaste och bäst säljande hjärtstartarna på marknaden kostar mellan ca 12 000 – 18 000 kr exklusive moms, eller några hundralappar i månaden om man väljer att hyra eller abonnera.

Ställ dig frågan: ”- Hur mycket är ett liv värt?”

Ett hjärtstopp kan drabba vem som helst, när som helst. Du kan inte få igång ett stannat hjärta utan en strömstöt. Nästan 40 % av alla som drabbas är i arbetsför ålder och många är tillsynes helt friska i övrigt.

Enligt studier är ett människoliv värt mellan 26-40 miljoner kr sett till ålder och sammantaget bidrag till samhällsnyttan. Tänkvärt!

Gör en rättvis jämförelse 

Många företag och organisationer investerar bra mycket mer pengar på kaffemaskinen i lunchrummet! Det är inte fel – trivsel på jobbet, i föreningen eller samfälligheten är viktig, men det är tryggheten också!

Eller jämfört med vad många företag investerar i brandsäkerhet så är hjärtstartare billigt. Risken för att det börjar brinna är långt mindre än att någon råkar ut för ett hjärtstopp eller annan olycka av något slag.

En billig hjärtstartare kan stå dig dyrt.

Se upp för oseriösa eller tveksamma leverantörer och varumärken En billig hjärtstartare kan verka bra vid första anblicken och ett billigt pris lockar, så klart. 

Här är några råd som du bör följa om du vill känna dig trygg med ditt köp:

1. Köp aldrig en begagnad hjärtstartare 

Om det inte finns dokumenterad historik som dessutom kan intygas av leverantör med serienummer samt servicekontroll av enheten. Det finns en risk att du köper en stulen maskin eller att den inte fungerar som den ska. 

2. Se till att hjärtstartaren är CE-märkt och FDA*-godkänd

Att hjärtstartaren är godkänd av FDA (US Food and Drug Administration*) innebär att den är godkänd för användning i USA. FDA har väsentligt hårdare regelverk än vad som t.ex. krävs för CE-märkning vilket gör att FDA-godkännande kan anses som ett klart bevis på hög kvalitet.

Hjärtstartarspecialisten säljer inga hjärtstartare som saknar dessa två viktiga märkningar/godkännande 

* USA:s motsvarighet till Läkemedelsverket. 

3. Se upp för falsk CE-märkning

Asien-tillverkade produkter av alla slag kan vara försedda med en vilseledande märkning, avsedd för att ge intryck av en CE-märkning. Det är inte jättevanligt, men förekommer och det är svårt att se skillnad.

Beskrivande bild som visar korrekt och fel för C och E märkning med grön text correct och röd text wrong.

Den falska CE-märkningen står för ”China Export” och är grafisk förvillande lik den Europeiska CE-märkningen (se bilden): Falska CE-märkningen för hjärtstartare står för ”China Export” 

Köp av en etablerad leverantör. 
Du får så mycket mer på köpet än bara en billig hjärtstartare. Rådgivning, hjälp med installation, service och underhåll och tillhörande utbildningar i HLR (rekommenderas!) eller produktgenomgång och produktgaranti. En godkänd, kvalitetssäkrad hjärtstartare är alltså en billig hjärtstartare enligt oss!

Hjärtstartare - handla till superlåga priser just nu!

Philips HS1 inkl. större väska

14 988

kr


 


Philips FRx inkl. väska

18 363

kr


 


Philips FRx inkl väska & barnnyckel

18 988

kr


 


Lifepak CR2 Wi-Fi

19 988

kr


 


Vill du veta mer om hjärtstartare - börja här!

Få personlig rådgivning

Vi svarar på frågor och hjälper dig välja den som passar bäst.

Hjärtstartarspecialisten har för att underlätta ditt val sammanställt fakta om olika modeller till en lättöverskådlig tabell. Jämför hjärtstartare för att hitta den som passar ditt behov.

Vi är specialister på hjärtstartare och vi hjälper dig att välja

Det kan vara svårt att veta vilken hjärtstartare som passar ditt behov bäst. Vi har sammanställt en lättöverskådlig tabell för att göra valet lite lättare.

Gå till jämförelsetabell

Prenumerera på nyheter och erbjudanden!

Fyll i din e-postadress nedan och klicka på prenumerera. Du kan när du vill avregistrera dig och du binder dig inte för något.