Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Lifepak hjärtstartare CR2

Stryker (tidigare Physio-Control) är en av världens största tillverkare av medicinteknisk utrustning. Deras publika, halvautomatiska hjärtstartare Lifepak CR2 är en av marknadens nyaste och enligt Stryker själva – den mest bevisat effektiva hjärtstartare för lekmän att rädda liv med.

I ett flertal oberoende studier har Lifepak CR2 inte bara visat sig var mer användarvänlig än de flesta andra publika hjärtstartare på marknaden, utan även mer effektiv vad gäller att öka chansen att rädda livet på någon som drabbats av ett hjärtstopp.

Mycket av detta enligt tillverkaren har att göra med olika unika, tekniska funktioner och egenskaper som Lifepak CR2 har.

Lifepak hjärtstartare pris funktioner

Lifepak CR2 hjärtstartare finns i två olika modeller: Lifepak CR2 och Lifepak CR2 USB.

Den stora skillnaden mellan modellerna är att USB-modellen saknar uppkopplingsfunktion mot Wi-Fi/3G, språkfunktion och möjlighet att göra analys under pågående HLR. Båda modellerna är IP55-klassade, vilket betyder att de är gjorda för att klara mer utsatta miljöer. IP-klassning (International Protection) är en klassificering av inkapslingen av elektroteknisk utrustning, med avseende på hur väl apparaturen skyddas mot vatten, damm, inträngande föremål och beröring.

Rekommenderat cirka pris på Lifepak CR2 hjärtstartare är från 15700 kr (USB) till 17900 kr (CR2 Wi-Fi) exklusive moms. För att räkna ut en totalkostnad över tid, ta även med i beräkningen kostnad för byte av batteri och elektroder. Batteri och elektroder har en hållbarhetstid om 4 år.

Produktfördelar hjärtstartare Lifepak CR2

Användarvänlig. Andra hjärtstartare kan vara svåra att använda eller kräva att användaren avbryter HLR under analys, men LIFEPAK CR2 använder enkla gränssnitt, ljudanvisningar och automatiska funktioner för att hålla användarna fokuserade. I jämförelse studier har hjärtstartar-användare rankat LIFEPAK CR2 högst på användbarhet, hörbarhet och övergripande förtroende hos användare. 1

Lifepak CR2 har i p. g. a. sin användarvänlighet i jämförelse visat sig vara den hjärtstartaren som ger snabbast defibrilleringstid1. Tiden är viktig; Enligt ERC:s (European Resuscitation Council) riktlinjer kan det öka en patients chans till överlevnad med upp till 70 % om kringstående personer börjar utöva HLR med hjärtstartare inom 3-5 minuter efter kollaps eller innan räddningspersonalen är på plats.

Analys under pågående HLR = ökad chans för överlevnad.  Varje fall av hjärtstopp kräver HLR. Vartenda fall. Tyvärr så försämras chansen till överlevnad när man måste avbryta HLR och med många hjärtstartare är man tvungen att avbryta HLR för att hjärtstartaren ska kunna analysera hjärtrytmen.

LIFEPAK CR2 (ej CR2 USB) använder en unik analysteknik, cprINSIGHT™ - när HLR pågår används tekniken för att automatiskt analysera och detektera en stötbar hjärtrytm under pågående HLR. Detta minskar pauser i bröstkompressioner avsevärt och kan till och med eliminera pauser om rytm fastställs vara ej stötbar. Mer HLR innebär bättre blodcirkulation och bättre chanser till överlevnad. 2,3

Beredskapslarmande & självövervakande. Lifepak CR2 Wi-Fi/3G som är ansluten till ett Wi-Fi®- eller mobilt nätverk varnar dig via email om allt som skulle kunna påverka enhetens beredskap — helt automatiskt. Tomt batteri? Tekniskt fel? Hjärtstartaren på fel plats? Denna funktion hjälper till att hålla beredskapen och effektiviteten hög.

Lifepak CR2 USB har inte denna funktion, men kan med hjälp av USB-porten enkelt uppdateras med ny programvara online. Detta underlättar om det t. ex. kommer nya riktlinjer som hjärtstartaren behöver uppdateras med så att röstinstruktionerna är korrekta.  

Andra produktfördelar för Lifepak CR2 är:

 • Knapp för barnläge  
 • Eskalerande energinivå vid behov (200-360J för vuxen, 50-90J för barn)
 • Metronom & HLR-vägledning 
 • Detekterar bakgrundsbuller och justerar volymen automatiskt 
 • Integrerat bärhandtag 
 • Tvåspråkig (ej CR2 USB) 
 • Hållbarhet batteri & elektroder: 4 år 
 • 8 års garanti

Levereras med:

 • Hjärtstartare Lifepak CR2 
 • Elektroder, 1 par 
 • Batteri 
 • Sårtvätt 
 • Mun-munduk 
 • Rakhyvel 
 • Handskar
 1. Physio-Controls interna semi-automatiska AED-jämförelsestudie, augusti 2016 
 2. Perkins G, Handley A, Koster R, et al. European Resuscitation Council Guidelines for Resuscitation 2015, Sec 2, Adult basic life support and automated external defibrillation. Resuscitation. 95 (2015)81-99. 
 3. Brouwer T, Walker R, Chapman F, Koster, R. Association Between Chest Compression Interruptions and Clinical Outcomes of Ventricular Fibrillation Out-of-Hospital Cardiac Arrest. Circulation. 2015;132:1030-1037.

Rekommendation

Vid köp av hjärtstartare, se alltid till att ni vänder er till en väl etablerad leverantör som kan ge full support samt erbjuda HLR-kurs eller minst en produktgenomgång i det fall ni behöver det. Se även över vad som rekommenderas i den svenska standarden för hjärtstartare i offentlig miljö (SIS 280000 – Hjärtsäker Zon*). Standarden ger dig en bra beslutsgrund samt förståelse för hur ni bör optimera såväl inköp samt underhåll av hjärtstartare och utbildningar kopplat till detta.

* Hjärtstartarspecialisten/Dahl Medical har varit med i utvecklingskommittén tillsammans med SIS och andra företag och organisationer, i framtagandet av standarden som funnits sedan hösten 2015.

TILLBAKA
Hjärtstartarspecialisten logotype, vit med rött hjärta, en del av Dahl Medical.

Hjärtstartarspecialisten
Box 2114
132 02 SALTSJÖ-BOO
+46 (0)10 179 38 00
info@hjartstartarspecialisten.se
Org nr:
 556482-6351

Ⓒ Dahl Medical AB / Hjärtstartarspecialisten 2021.
All rights reserved.

» Om cookies
» Sitemap

Nets - Payments made easy