Tel: 08 - 715 08 00

Varukorgen är tom

Billig hjärtstartare eller bra? Vi har svaret.

Svaret på den vanliga frågan om vi har någon billig hjärtstartare är relativt.
Den dyraste hjärtstartaren man kan köpa är en som visar sig inte klara jobbet

HEM / VÄRT ATT VETA / BILLIG ELLER BRA

Priser hjärtstartare

En billig hjärtstartare kan vara en bra hjärtstartare! De vanligaste och bäst säljande hjärtstartarna på marknaden kostar mellan ca 12 000 – 18 000 kr exklusive moms, eller några hundralappar i månaden om man väljer att hyra eller abonnera.

Ställ dig frågan: ”- Hur mycket är ett liv värt?”

Ett hjärtstopp kan drabba vem som helst, när som helst. Du kan inte få igång ett stannat hjärta utan en strömstöt. Nästan 40 % av alla som drabbas är i arbetsför ålder och många är tillsynes helt friska i övrigt.

Enligt studier är ett människoliv värt mellan 26-40 miljoner kr sett till ålder och sammantaget bidrag till samhällsnyttan. Tänkvärt!

Gör en rättvis jämförelse 

Många företag och organisationer investerar bra mycket mer pengar på kaffemaskinen i lunchrummet! Det är inte fel – trivsel på jobbet, i föreningen eller samfälligheten är viktig, men det är tryggheten också!

Eller jämfört med vad många företag investerar i brandsäkerhet så är hjärtstartare billigt. Risken för att det börjar brinna är långt mindre än att någon råkar ut för ett hjärtstopp eller annan olycka av något slag.

En billig hjärtstartare kan stå dig dyrt.

Se upp för oseriösa eller tveksamma leverantörer och varumärken En billig hjärtstartare kan verka bra vid första anblicken och ett billigt pris lockar, så klart. 

Här är några råd som du bör följa om du vill känna dig trygg med ditt köp:

1. Köp aldrig en begagnad hjärtstartare 

Om det inte finns dokumenterad historik som dessutom kan intygas av leverantör med serienummer samt servicekontroll av enheten. Det finns en risk att du köper en stulen maskin eller att den inte fungerar som den ska. 

2. Se till att hjärtstartaren är CE-märkt och FDA*-godkänd. 

Att hjärtstartaren är godkänd av FDA (US Food and Drug Administration*) innebär att den är godkänd för användning i USA. FDA har väsentligt hårdare regelverk än vad som t.ex. krävs för CE-märkning vilket gör att FDA-godkännande kan anses som ett klart bevis på hög kvalitet.

Hjärtstartarspecialisten säljer inga hjärtstartare som saknar dessa två viktiga märkningar/godkännande 

* USA:s motsvarighet till Läkemedelsverket. 

3. Se upp för falsk CE-märkning

Asien-tillverkade produkter av alla slag kan vara försedda med en vilseledande märkning, avsedd för att ge intryck av en CE-märkning. Det är inte jättevanligt, men förekommer och det är svårt att se skillnad.

Den falska CE-märkningen står för ”China Export” och är grafisk förvillande lik den Europeiska CE-märkningen (se bilden): Falska CE-märkningen för hjärtstartare står för ”China Export” 

Köp av en etablerad leverantör. 
Du får så mycket mer på köpet än bara en billig hjärtstartare. Rådgivning, hjälp med installation, service och underhåll och tillhörande utbildningar i HLR (rekommenderas!) eller produktgenomgång och produktgaranti. En godkänd, kvalitetssäkrad hjärtstartare är alltså en billig hjärtstartare enligt oss!

Få personlig rådgivning

Vi svarar på frågor och hjälper dig välja den som passar bäst.

Vi är specialister på hjärtstartare och vi hjälper dig att välja

Det kan vara svårt att veta vilken hjärtstartare som passar ditt behov bäst. Vi har sammanställt en lättöverskådlig tabell för att göra valet lite lättare.

Gå till jämförelsetabell

Hjärtstartarspecialisten
Box 2114
132 02 SALTSJÖ-BOO
+46 (0)8 715 08 00
info@hjartstartarspecialisten.se

Ⓒ Dahl Medical AB / Hjärtstartarspecialisten 2020.
All rights reserved.

» Om cookies
» Sitemap

Nets - Payments made easy