Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

World Restart a Heart Day

Officiella Hjärtstartardagen 16 oktober - en livsviktig dag att fira och uppmärksamma! Dagen instiftades för att öka medvetenheten om hjärtstopp till allmänheten samt informera om vad som krävs för att rädda fler liv.

Tillsammans kan vi rädda fler liv  

Idag vill vi uppmärksamma hur viktigt det är med tillgängliga hjärtstartare och kunskap om HLR. Flera studier visar att tidig Hjärt-lungräddning ökar överlevnadschansen 2-3 gånger jämfört med om ingen HLR utförts före räddningstjänsten anlänt. I Sverige drabbas cirka 6000 personer per år av plötsligt hjärtstopp utanför ett sjukhus och majoriteten av dessa överlever inte idag. Genom att fler känner till Kedjan som räddar liv och vågar ingripa kan vi rädda många fler, varje år.

Ny målsättning för överlevnad vid plötsligt hjärtstopp 

Årsrapporten från Svenska Hjärt-Lungräddningsregistret 2020, visar att överlevnaden i Sverige utanför sjukhus bara är 11%. Det betyder att 592 liv av 5897 räddades år 2020. Svenska HLR-rådet har därför satt upp ett mål om att år 2025 ska 1000 liv räddas utanför sjukhus. De har tagit fram en folder om hur vi tillsammans ska kunna öka överlevnaden vid plötsligt hjärtstopp. 

Med utbildning, kunskap och mod kan vi tillsammans rädda liv! 

Köp en hjärtstartare till kampanjpris nu!

Kunskap inom HLR är livsviktigt!  

Vad kan jag göra?  

Tre enkla saker du kan göra genast:   

Om du redan kan HLR kan du själv bidra genom att anmäla dig som sms-livräddare!

Hjärtstartarspecialisten logotype, vit med rött hjärta, en del av Dahl Medical.

Hjärtstartarspecialisten
Box 2114
132 02 SALTSJÖ-BOO
+46 (0)10 179 38 00
info@hjartstartarspecialisten.se
Org nr:
 556482-6351

Ⓒ Dahl Medical AB / Hjärtstartarspecialisten 2021.
All rights reserved.

» Om cookies
» Sitemap

Nets - Payments made easy